СЯРНА КИСЕЛИНА ( ЕЛЕКТРОЛИТ ЗА АКУМУЛАТОРИ ) от Химснаб-Химически продукти ООД, Пловдив
Химснаб-Химически продукти ООД, Пловдив - Доверете се на опита!

СЯРНА КИСЕЛИНА ( ЕЛЕКТРОЛИТ ЗА АКУМУЛАТОРИ ) - ПРОМИШЛЕНИ ХИМИКАЛИ

СЯРНА КИСЕЛИНА ( ЕЛЕКТРОЛИТ ЗА АКУМУЛАТОРИ ) - ПРОМИШЛЕНИ ХИМИКАЛИ
СЯРНА КИСЕЛИНА ( ЕЛЕКТРОЛИТ ЗА АКУМУЛАТОРИ ) - ПРОМИШЛЕНИ ХИМИКАЛИ СЯРНА КИСЕЛИНА ( ЕЛЕКТРОЛИТ ЗА АКУМУЛАТОРИ ) - ПРОМИШЛЕНИ ХИМИКАЛИ
Код на продукта: СЯРНА КИСЕЛИНА ( ЕЛЕКТРОЛИТ ЗА АКУМУЛАТОРИ )
Наличност: В наличност

Сярна киселина (електролит за акумулатори)

Сярна киселина е реагент, без който не биха съществували множество лекарства, торове, химически продукти. Също и батериите, вкл. автомобилните акумулатори. Заради широката си употреба я наричат „кръвта на химията“.

В 21 век се произвеждат милиони тонове сярна киселина. По обема на производство й се съди за развитието на химическия отрасъл на дадена държава.

Какво представлява сярната киселина?

Тя е маслена течност, която не притежава мирис и цвят. Има само вкус, който вие лично не опитвайте! Описват го като меден.

Действие на концентрирана сярна киселина

Тази киселина е мощен окислител. Образува соли - кисели (бисулфати) и средни (сулфати). За усилване на действието й и преобразуването в двуосновна е необходимо взаимодействие с воден разтвор. А при реакция с вода в големи обеми се отделя топлина.

Основно свойство на H2SO4 е нейната хигроскопичност. Затова тя се използва за поглъщане на влага от въздуха. При този процес също се отделя топлина.

Въздействието зависи от нейната концентрация. Разредената реагира с активните метали, стоящи до водорода. Взаимодейства с органични съединения и неметали, като някои се преобразуват във въглен. Способността на сярната киселина да разяжда органична материя я прави опасна.

Като хранителна добавка, сярната киселина има индекс Е513. Тя се ползва за регулатор на киселинността, като катализатор и унищожител на патогени.

Физични и химични свойства

100% сярна киселина е маслена течност. Тя е безцветна и тежка.

Концентрирана сярна киселина се нарича разтвор, в който реагента е повече от 40%. Такава киселина разтваря сребро и паладий.

Сярната киселина не взаимодейства с благородни метали. Причината е, че те имат защитно покритие, което препятства разтварянето на повърхностите. Но това е при обичайни условия. Реакцията е възможна при нагряване.

Разредена сярна киселина са разтвори с концентрация до 40%. Те се проявяват различно и в тях може бързо да се долива вода. Тук спада готовият разтвор за доливане на акумулатори.

Неутрализация на киселината

Сярната киселина влиза в ТОП 5 на най-силните киселини. Необходимостта от неутрализация възниква при изтичане и опасност от отравяне. Една от възможностите за неутрализация е със сода.

Производство на сярна киселина

Сярна киселина се произвежда от X век. Днес за суровина се използват сяра, сероводород и др. Един от вариантите е производство от пирит. Използват се контактна и камерна технология.

Готов електролит за акумулатори

Сярната киселина намира приложение в произвеждането на електролит за акумулаторни батерии. Продуктът се продава във форма, готова за употреба.

Електролит за акумулатор състав

Използва се разредена киселина, като стандартното количество на водата е 70%.

Къде се продава електролит за акумулатори

Течностите за зареждане и доливане се предлагат в магазините за индустриална химия и авто консумативи и акумулатори, както и в специализираните интернет сайтове. Има и частни обяви, които не са за предпочитане. Важно е да се купи продукт от производител, който е доказал постоянство в качеството.

Акумулаторен електролит цена

Цената зависи от количеството, което ще се закупи. Често срещана цена в търговската мрежа е 10 лв, като тя може да бъде поискана за различни количества – и за 0.5 л, и за 1 л, и т.н. Химснаб – Химически продукти ООД предлага изгодна цена според количеството. Изпрати запитване!