НАТРИЕВ ХИПОХЛОРИТ - NaCLO (белина концентрат) от Химснаб-Химически продукти ООД, Пловдив
Химснаб-Химически продукти ООД, Пловдив - Доверете се на опита!

НАТРИЕВ ХИПОХЛОРИТ - NaCLO (белина концентрат) - ПРОМИШЛЕНИ ХИМИКАЛИ

НАТРИЕВ ХИПОХЛОРИТ - NaCLO
НАТРИЕВ ХИПОХЛОРИТ - NaCLO НАТРИЕВ ХИПОХЛОРИТ - NaCLO
Код на продукта: НАТРИЕВ ХИПОХЛОРИТ- NaCLO
Наличност: В наличност

Натриевият хипохлорит (белина концентрат) има голямо приложение в бита на хората като елемент от различни дoмакински препарати за дезинфекция и почистване на санитарни помещения - бани, тоалетни и басейни, отстраняване на мухъл, избелване на тъкани (под формата на белина) и т.н.

Натриевият хипохлорит е сред най-широко използваните дезинфектанти в световен мащаб

Не трябва да се смесват препарати на хипохлоритна основа (белина) с почистващи препарати съдържащи киселини (кислол – солна киселина). При реакция с вещества на амонячна основа (амоняк, амониеви соли, амини) могат да се получат хлорамини, които са токсични.

 

Натриев хипохлорит
Натриевият хипохлорит с химична формула NaClO е натриева сол на хипохлористата киселина HClO. В домашния бит е познат под името белина, където се използва в различни домакински препарати за почистване, дезинфекция на санитарни помещения и басейни, отстраняване на плесен, избелване на дрехи и други.
Разтворите на натриев хипохлорит се използват като дезинфекция на водата в продължение на повече от 100 години. Дългосрочната практика на използването на този ефективен инструмент за пречистване на водата показва, че той може да се използва при решаване на различни проблеми, свързани с пречистването на водата:
    • За дезинфекция на вода в басейни и резервоари за различни цели.
    • За пречистване на природни и отпадни води в системата за питейно водоснабдяване.
    • При пречистване на битови и промишлени отпадни води и др.
Използването на разтвори на натриев хипохлорит – Ви позволява да получите чиста бистра вода, без водорасли и бактерии. При обработка на басейни е необходимо внимателно да се следи съдържанието на активен хлор във водата. Поддържането на Ph на определено ниво е важно като обикновено е 7.0-7.4.
Химичното съединение се използва активно в промишлеността:
    • като избелващо средство за платове, дървета и други продукти.
    • по време на промишлена и санитарно-хигиенна обработка на зърно, тръбопроводи, резервоари при винопроизводството и пивоварството и други.
    • в химическото производство като антранилова киселина,  хлоропикрин , нишесте, и аналитична химия във фотометрията;
    • за дезинфекция и пречистване на промишлени отпадъчни води, както и води в общинските водоснабдителни системи;
    • в хранителната индустрия и фармацевтиката;
    • във военните дела при дегазиране на токсични вещества.
Веществото се използва в битови химикали, често може да се намери в избелващи, дезинфектанти и почистващи препарати. В медицината се използва за външна или локална употреба като антивирусно, бактерицидно и противогъбично средство, а в малки концентрации - за лечение на хирургични рани, в гинекологията и акушерството, оториноларингологията, в стоматологията ( ендодонтия ).

 

Разфасовки – 5л. туба, 10л. туба, 20л. туба, контейнер 1000л. и цистерни по 24 тона