Денатуриран етилов спирт – етилов алкохол
Химснаб-Химически продукти ООД, Пловдив - Доверете се на опита!

Денатуриран етилов спирт – етилов алкохол

Денатуриран етилов спирт – етилов алкохол
Денатуриран етилов спирт – етилов алкохол
Код на продукта: Етилов СПИРТ - ТЕХНИЧЕСКИ ДЕНАТУРИРАН
Наличност: В наличност

Етилов спирт

Етанол (етилов, винен спирт) е органично съединение. Той  е главна съставка на спиртните напитки, които се получават при ферментиране на въглехидратна маса.

Този спирт се окачествява като токсично вещество с наркотично действие. Отнася се към опасните вещества с канцерогенни свойства.

Какво е етилов спирт
Представлява едноатомен спирт. На латински Aethanolum. В природата се явява продукт от жизнената дейност на много гъбички, вкл. познатите ни като пивни дрожди, и от някои бактерии.

Необходимо е да се прави разлика с денатуриран етилов спирт. Денатурантите са добавки, които препятстват консумирането на спирта. Такъв спирт е с техническа употреба, влага се в козметика, лекарства и др. Той е силен дезинфектант. 

Приложение 
Етанолът има огромен спектър на приложение. Най-значим е в производството на спиртни напитки, като разтворител, гориво и за синтеза на химикали.

Концентрацията се отбелязва в проценти. Например при 95% присъстват 5% пречистена вода. 

Етилов спирт с висока концентрация от 90-95% се нарича още медицински спирт. Той се произвежда от фармацевтични компании с цел дезинфекция в хирургията, в манипулационните, за компреси, фрикции.

Технически денатуриран етилов спирт
Неговият състав е променен. Това се маркира чрез виолетов цвят и неприятен вкус. На етикета се отбелязва, че е отровен.

Като гориво: първият автомобил на етанол е измайсторен от Форд през 1920 г. Иновацията му се проваля, защото добиването на чист спирт се оказва скъпо, а водата в смесения замръзвала. Днес вече има технологии за евтин етанол, което отваря нови хоризонти;

Като разтворител: етанолът е най-важният разтворител след водата. Като такъв се прилага в козметиката, парфюмерията, фармацията;

В молекулярната биология: за концентриране на ДНК и РНК;

Като антидот: той е достъпна противоотрова при отравяния с метанол, етиленгликол и др. Въвежда се венозно;

За синтеза на други вещества: в промишлеността се използва за получаване на бутадиен, етиламин, етилацетат и др. 

За дезинфекция
Етанолът е най-древният антисептик. Показва бактерицидно действие при концентрация над 30%, а най-добре работи при 60-70%. С такова съдържание на етанол са дезинфектантите. При високите концентрации напред излизат дъбилните свойства и намаляват антисептичните.

Етанол унищожава бактерии, микобактерии, вируси и гъбички. Но не убива спорите, поради което не става за стерилизация.

Риск от използване на етанол

Етанол потиска дейността на централната нервна система. Той причинява хипогликемия, гадене. При венозно въвежда е възможно да се получи флебит, хипертония.

Химична формула
C2H5OH

Химични свойства
Молекулна маса 46. За етанола са характерни слаби киселинни свойства, които се проявяват при взаимодействие с алкални метали. Лесно се възпламенява и гори със син пламък при достатъчно постъпление на въздух.

Физични свойства
Етанол е безцветна течност със слаб „алкохолен“ мирис. Летлив и лесновъзпламеним. Смесва се с вода, етери, ацетон, бензол. Добър разтворител на органични и неорганични вещества.

Получаване на етилов спирт. Производство
Етанол се получава при ферментация на захаросъдържаща суровина под влияние на ензими и дрожди. Този метод е доста неикономичен. Затова се търси пълна замяна на органичната суровина (зърнени култури, грозде и др.) с нехранителна. Направленията са целулоза и синтез на спирт от етилен.

"Химснаб-Химически продукти" ООД  предлага денатуриран спирт. Той се предлага на изгодна цена на едро според количеството. Изпрати запитване!

Използва се основно за дезинфекция на повърхности. Денатурираният етилов алкохол може да се използва за дезинфекция на ръце и повърхности, като в търговската мрежа се предлага в две разфасовки с концентрация 70 и 95%. Нашата препоръка е да използвате 70% спирт заедно с добавка 10% глицерин. 

Денатурацията е процес, при който към етиловия алкохол се добавя комбинация от химически вещества, които го правят негоден за консумация.

Съдържание на етилов алкохол 90-96,4%.

Да не се използва за хранителни цели!!!

Разфасовки – 10л. туба и контейнер 1000л.

Имаме възможност за доставки до Ваш адрес.

 

Внимание:

Продуктът е лесно запалим!
Да се пазят очите!
Само за външно приложение.
Да се съхранява на сухо и прохладно място, далеч от деца и пряка слънчева светлина.